Lenzen bestellen

Koop de perfecte lens

Ons lenzenassortiment omvat daglenzen, maandlenzen, torische lenzen, multifocale lenzen en lenzenvloeistof. Bij ons vindt u een groot aantal soorten, maten en modellen, in verschillende prijsklassen. Bestel online de perfecte lenzen voor uw ogen en profiteer van onze voordelige prijzen.

Ik wil lenzen bestellen

Persoonlijk advies?

Wenst u persoonlijk advies over lenzen? Optica is al vele jaren gespecialiseerd in de meest uiteenlopende lenzen. Wij passen alle soorten contactlenzen aan en voeren verplichte controles uit. Wij werken op afspraak. Raadpleeg onze contactpagina voor een opticien in uw buurt.

Vind de dichtsbijzijnde winkel

Advies

Als u voor het eerst contactlenzen draagt, vraagt u zich waarschijnlijk af wat u mag verwachten, dit advies helpt u bij het wennen aan uw contactlenzen.

Begin telkens met hetzelfde oog

Als u uw contactlenzen inbrengt, begin dan telkens met hetzelfde oog. Op die manier verkleint u het risico dat u zich van lens vergist. Want net als bij schoenen, verschilt een linkerlens van een rechterlens.

Neem alle tijd

Ga rustig te werk en volg onze instructies. Het inbrengen kan in het begin wel wat tijd in beslag nemen, maar het is zoals bij elke nieuwe handeling: hoe meer u oefent, hoe makkelijker het gaat. Binnenkort kunt u uw lenzen inbrengen en uitdoen zonder erbij na te denken.

Raadpleeg de onderhoudsvoorschriften

Raadpleeg belangrijke informatie zoals de vervaldatum op de bijsluiter van uw lenzen. Draag geen vervallen contactlenzen en houd de lenzen niet langer in dan aanbevolen door uw lenzenspecialist.

Uw ogen zijn moe, laat ze rusten

Draag geen lenzen als u zich slecht voelt of als uw ogen rood en pijnlijk zijn. Draag in plaats daarvan uw bril.

Vermijd elk contact met water

Water uit de kraan, het zwembad, de sauna en de zee verhogen sterk het risico op ooginfecties. Draag geen lenzen of bescherm uw lenzen met een duikbril om deze risico’s te vermijden.

Neem uw bril steeds mee

Het kan zijn dat u als nieuwe gebruiker enige tijd nodig hebt om te wennen aan uw lenzen. Houd daarom altijd uw bril bij de hand. Wees niet ongerust, uw ogen passen zich snel aan en binnenkort zult u over langere periodes kunnen profiteren van de vrijheid die contactlenzen u bieden.

Draag nooit beschadigde lenzen

Als u schade vaststelt aan een van uw lenzen (zoals een scheurtje of barstje), probeer ze dan niet in te brengen. Vraag een vervanglens aan uw lenzenspecialist.

Volg het advies van uw lenzenspecialist

Vervang tijdig uw lenzen en vergeet geen vervolgafspraak te maken zoals aanbevolen door uw lenzenspecialist.

Stel al uw vragen aan uw lenzenspecialist

Uw lenzenspecialist is het best geplaatst om uw vragen te beantwoorden of u te helpen.